Избрахте „Кръговите кръстовища и уличните ремонти” за Събитие на 2021 г. за Разградска област

„Двете нови кръгови кръстовища в Разград и ремонтите на улици за близо 5 милиона лева в община Разград” са „Събитието на 2021 г. за Разградска област”. Това сочат резултатите в традиционната анкета на Разград24/7, проведена на сайта. С оглед липсата на масовост в проучването от 106 гласа то не е представително за региона, но е меродавно за интересите на редовните потребители на сайта и за темите, които те искат да преобладават на новинарската ни страница.

От резултатите е видно, че най-важни на нашите читатели за събитията, които пряко, но и положителен аспект, се отразяват върху техния живот.

Първите три събития бяха начело през цялото време на анкетата, която стартира на 27 декември 2021 г. и приключи днес.

С 25% на първо място е  „Две нови кръгови кръстовища и ремонти на улици за близо 5 милиона в Община Разград”. Припомняме, че с общински и държавни средства през 2021 г. бяха ремонтирани основни пътни артерии: „Априлско въстание”, „Странджа”, „Перистър” и други по-малки улици в общинския център и в селата в общината. Изградени бяха и две кръгови кръстовище – до „Билла” и до Автогарата – първото предизвика много коментари, когато бе пуснато в експлоатация, дори и неопитните шофьори след първоначалния стрес от новото, бързо свикнаха с маркировката и вече няма паркирани коли в островчето по средата. В края годината Кметът Денчо Бояджиев отчете, че изпълнената инвестиционна програма на Общината е над 5 милиона лева, повечето от които са били за ремонти на пътища.

С 24% на второ място е темата „Разградчани по света и у нас”. Тя не касае пряко живота на съгражданите ни, но постиженията на известните разградчани рефлектира върху само самочувствието ни и стимулира местния патриотизъм. Да си припомним отново как се прочу с добро през годината родния ни край: Лекарят на „Лудогорец” д-р Валентин Великов бе сред спасителите на датския футболист Ериксен на Европейското футболно първенство в Русия; Николинка Ангелова от Гецово стана „Живо човешко съкровище”;  Пожарникарят Николай Пенчев се срещна с британския принц Уилям след успешна и трудна спасителна акция при пожар в Лондон; Ива Митева бе избрана два пъти за Председател на Народното събрание; Надежда Йорданова от Кубрат стана министър на правосъдието; Станимир Бояджиев стана член на Изпълнителния комитет на Европейския студентски съвет; Мирослав Минчев бе избран за седми път за „Спортист на годината на Община Разград”; Тайбе Юсеин спечели бронзов медал по борба от Олимпиадата в Токио; д-р Абдуллах Заргар получи Почетния знак на Президента; Веско Панчев победи в риалити формата „Maximal Revenge с поглед към звездите”; Крисия остана втора в предаването „Маскирания певец”, а песента й „Планетата на децата” – №15 в ТОП200 на десетилетието; Мира Иванова и Виктор Николаев от началото на годината са водещи на сутрешния блок на Нова тв.

С 23% на трето място е „Коледната украса, еленчето и ледената пързалка”. Новите атракции за Новата година наистина зарадваха разградчани, а ледената пързалка ще забавлява малчуганите, пък и по-големите, до края на февруари.

По косвен път футболът се класира на четвърто място в нашата анкета. Поради не толкова доброто представяне на „Лудогорец” през отминалата година, предложихме за събитие „Горан Брегович в Разград за Десетата на „Лудогорец”. Събитието събра 7% от гласовете.

С 6% е единственото предложено от нас събитие, случило се извън областния център „МБАЛ-Кубрат остана без лекари”. Също с 6% е едно от най-черните през годината събития – жестокото убийство на 40-годишната Силвия Петрова. С по 4% са резултатите от трите парламентарни вота през отминалата година и благотворителните инициативи в региона. С по 2% са също две събития: „Изнасиленото и подпалено момиче от Цар Калоян” и „Невероятните кримки от Лудогорието – баща и син от Стражец откраднаха пътни знаци, за да си направят ограда, осъдиха ги на затвор и глоби; трима мъже от Дянково убиха зубър в резервата „Воден” и си направиха на 65 суджука; откриха препариран лъв в склад на ветеринарна аптека”.

И на читателите на Разград24/7 и на екипа на сайта пожелаваме повече добри новини през 2022-ра и по-оспорвано съперничество между положителните събития в следващата анкета за събитие на годината.

Поради технически причини на мобилната версия на сайта анкетата все още е активна, но съгласно предварително обявените правила отчитаме резултатите към днешна дата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *