Мирослав Минчев получи за седми път отличието “Спортист на годината на Община Разград”

Най-добрите спортисти на Община Разград през 2021 г. получиха своите отличия на специална церемония днес в Общинския културен център. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Плакетите на класираните в десетката и на победителите в другите 4 категории връчиха: заместник-кметовете Добрин Добрев, Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Община Разград Нели Добрева, главен експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев и директорът на ЦПЛР УСШ „Руси Бухтев“ Цветан Танев.

В приветствие към отличените в 60-тата класация „Спортист на Община Разград“ заместник-кметът Добрин Добрев поздрави състезателите за проявеното спортно майсторство и хъс през отминаващата трудна за всички година и им пожела през 2022 г. най-вече да са здрави и годината да е присъствена в залите както за тях, така и за публиката, която ги подкрепя. Г-н Добрев увери спортните деятели, че ръководството на Община Разград винаги ще е достоен партньор и ще подкрепя спортните клубове, няма да спре в стремежа си да осигури на спортистите по-добра материална база и условия за подготовка. През 2021 г. местната управа съдейства както за провеждането на състезания от  различен ранг, така и за изграждането на сектор за скокове на лекоатлетите в двора на ОУ“Васил Левски“, осигури и екипи за баскетболистите от „Вълци-Разград“.

Отличието за „Спортист на 2021 г. на Община Разград“ получи колоездачът от СКК“Спринт“ Мирослав Минчев. През 2021 г. 32-годишният състезател е републикански шампион  в дисциплина 1000 м. от място, спечели трето място в Гран При Купа писта в Украйна, а при участието си в Европейското първенство в Швейцария подобри националния рекорд в дисциплина 200 м. Мирослав Минчев е носител на приза „Спортист на годината“ още 6 пъти – през 2007 г., 2008 г., 2013 г., 2015 г., 2017 г. и 2018 г. След получаването на наградата Минчев сподели, че сезонът е бил много добър не само за него, а и за клуба, той е и треньор в СКК“Спринт“. „Тази награда е оценка за свършената работа през годината, щом съм на първо място, значи съм си свършил добре работата.“ – коментира Спортист №1 на Община Разград.

Футболистът от ПФК“Лудогорец 1945“ Кирил Десподов е под №2 в класацията „Спортист на годината“. 25-годишният футболист е шампион на България сезон 2020/21 г., има отбелязани 5 гола и 8 асистенции. Постижението му на международни състезания е достигането на „Лудогорец“ до груповата фаза на турнира „Лига Европа“, в което участие Десподов е отбелязал 4 гола и 1 асистенция.

16-годишният състезател от СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев е трети в класацията. Той е републикански шампион в дисциплината троен скок от шампионата за юноши до 18 години, има и златен медал от балканско първенство в същата възраст на троен скок.

Състезателят от ШК“Абритус“ Ивайло Енчев е на четвърта позиция. През отминаващата година той е на второ място в дисциплина блиц на държавно първенство по шахмат и също на второ на международен турнир в Католика, Италия.

18-годишната Фатме Шабан е с най-добро класиране сред дамите в десетката. Тя е състезател от СКБ“Лютфи Ахмедов“. На държавния шампионат за жени остана на трето място в кат. 53 кг., а на Европейското първенство за девойки до 21 години бе осма.

На шеста позиция е  Димана Йорданова от СКЛА“Лудогорец“. През годината 23-годишната лекоатлетка е победител в дисциплина троен скок на националния шампионат, участва и в Балканското първенство, където се класира на седмо място в многобоя.

На седма позиция е състезателят по културизъм от СК“Гладиатор“ Максимилиан Петров. На държавното първенство за младежи до 23 години през тази година той е победител в дисциплина физика над 176 см., а на турнир за мъже „Хеброс“ е първи в дисциплина физика над 179 см. и абсолютен шампион. На балканското първенство за младежи до 23 години е на трето място мъжка физика.

Осми в десетката на Община Разград е Боян Бонев – състезател по стрелба с лък от СКСЛ“Антибиотик“. На държавно първенство през тази година той е на второ място олимпийски стил 2х70 м.

На девета позиция е 16-годишният Никола Комаровски – състезател по карате коукушинкай от СКК“Будо“. На държавно първенство за младежи 16-17 години той е победител в дисциплината кумите, кат. над 60 кг.

На десета позиция е колоездачът от СКК“Спринт“ Николай Станчев – втори в дисциплината кейрин на държавен шампионат.

Колоездач е единият от двамата най-перспективни млади състезатели. За пръв път това отличие получиха двама състезатели, тъй като при гласуването на седемчленната комисия от журналисти и спортни експерти се оказаха с равен брой точки. 14-годишният Георги Георгиев е победител на държавен шампионат ма момчета старша възраст в дисциплината скрач – 5000 м. Същият брой точки – 29 – събра и състезателката от СКБ“Лютфи Ахмедов“ Ягмур Шен. 14-годишната правнучка на световния шампион Лютфи Ахмедов е държавна шампионка от първенството за момичета до 14 години кат. 54 кг.

Отбор на годината е ПФК“Лудогорец 1945“, приза получи капитанът Кирил Десподов.

За треньор на годината в индивидуалните спортове е обявен наставникът на лекоатлетите от СКЛА“Лудогорец“ Красен Цонев, а при колективните спортове – Пенко Велчев от СКБ“Вълци-Разград“.

Освен плакетите призьорите получиха и парични премии, които са в общ размер 6280 лв.

Главният редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев връчи специална награда за д-р Валентин Великов от ПФК“Лудогорец“ заради включването му в животоспасяващите действия след инцидента с датския футболист Кристиян Ериксен по време на Европейското първенство през лятото. Д-р Великов не присъства на церемонията заради ангажименти към клуба по същото време, вместо него наградата получи пресаташето на клуба Владислав Трифонов.

Още снимки вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *