Намериха незаконна карабина в Балкански и дърва без горска марка в Езерче по време на специализираната полицейска операция

Незаконно оръжие е открито при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в частен дом в село Балкански, обитаван от 53-годишен мъж. В една от стаите е открита карабина с нарезна цев. По незаконно притежаваното оръжие личат следи от преправяне. Монтирана е и стойка за оптика. Пушката с неустановена марка и модел е иззета. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 Наказателния кодекс.

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частен имот в село Езерче. Намереното количество е кубик дървесина без контролна горска марка и документи за произход.

11 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 3 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали, 19 сборища, 5 заведения и 6 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 422 лица и 311 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 13 акта и 66 фиша. Образувани са едно досъдебно производство и една проверка по чл.235 от Наказателния кодекс. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 12.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *