Затвор до 10 години и глоба до 15 000 лв. чакат пътник в автомобил, опитал да даде рушвет от 190 лв.

Прокуратура

34-годишният Ш.А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Разград за предложен подкуп от 190 лева, които опитал да даде на полицейски служители, за да не изпълнят своите служебни задължения и да не съставят акт за установено административно нарушение на негов приятел, след като при проверка се установило, че мъжът управлявал автомобила си след употреба на алкохол и без да притежава свидетелство за право на управление на МПС. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Мъжът ще бъде съден за престъпление по член 304а, пр.3, във връзка с чл. 304, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29 април 2023 г. обвиняемият пътувал с автомобила на свой приятел между селата Хърсово и Голяма вода в област Разград. Колата била забелязана от полицейски екип, извършващ контрол на автомобилния транспорт, и били предприети действия за спирането й за проверка. Въпреки това водачът на МПС не спрял и след разминаването на двата автомобила, рязко ускорил скоростта. Тогава полицаите предприели действия за настигането му, последвало преследване, като в крайна сметка колата на нарушителя била спряна в задънена улица в село Богданци.

При последвалата проверка, станало ясно, че водачът на автомобила няма свидетелство за право на управление на МПС и е употребил алкохол, за което той сам признал. При тестване по надлежния ред с техническо средство било установено, че мъжът е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си под 1,2 на хиляда, а именно с 1,11 на хиляда.

Още докато подготвяли уреда за тестване, към полицейските служители се приближил обвиняемият Ш.А. и предложил да им даде пари, за да не изпълнят своите служебни задължения. Мъжът бил предупреден, че извършва престъпление и ще бъде задържан, но той продължил да настоява и поставил пари под служебния таблет в полицейския автомобил – 190 лева. Последвало задържането му. Служителите на реда незабавно уведомили дежурния разследващ полицай, който пристигнал на място и извършил оглед. Образувано било бързо производство по случая.

Ако бъде признат за виновен Ш.А. може да получи наказание до десет години „лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лева. Предстои делото срещу 34-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Окръжен съд – Разград.

Loading

5 Replies to “Затвор до 10 години и глоба до 15 000 лв. чакат пътник в автомобил, опитал да даде рушвет от 190 лв.”

  1. а нещо за офшорните сметки на политическите ни проститутки да кажете? още черната маймуна Иван Костов направи неправителствена отганизация на името на жена си. там постъпваха паричките от далаверите му под формата на дарения за благотворителност . за останалите около Костов и след него да говорим ли? всички са оплетени като свински черва. затова и ги държат здраво американците ! щото едно че тези сметки са голям компромат и второ може да ги занулят ако не слушкат !

    1. Господа проверяващи полицай,провереният гражданин е установено че е употребил алкохол това го признава и самият гражданин /като нарошител на правилника за движение на мпс/,но че си е оставил личната карта с парите който имал не означава че им ги дава,парите са на гражданина и може да ги оставя кадето си иска,личната карта представя за проверка,в нея са поставени парите който гражданина притежава,това се случва когато човек е употребил алкохол,и реакциите му са бавни,лугофрегични,нерни и психични не обмислени,дори че дава парите си с личната карта.Полицайте искат да извадят някакъв дивидент,похвала,награда,или показване пред медиите,имали звуко запис от камерата на автомобила че им подарява парите поставени в личната карта ???

  2. Човека е неграмотен и тъп но чак толкова наказание. Жалко ако го наложат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *