“Великденска въртележка” в ДГ”Шестте ястребинчета”

Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева бе гост тази вечер на тържество в ДГ”Шестте ястребинчета”, посветено на пролетните празници – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Малчуганите от четвърта подготвителна група „Калинки” заедно със своите учители бяха научили много песни, танци и стихове, обединени под надслов „Великденска въртележка”. Освен традициите по Великден децата показаха, че знаят какво се прави и на Лазаровден, Цветница и Гергьовден.

В тон с участниците в тържеството с народна носия бе и директорът на детската градина Петя Станева. Тя откри събитието с обобщена информация за жизнерадостните пролетни празници, част от българските традиции.

„Заредихте ни с приятни емоции и празнично настроение” – заяви в края на тържеството заместник-кметът Елка Неделчева. Тя поздрави и педагозите в детската градина за страхотната програма, за труда и постоянството, които са вложили, за да подготвят децата за тържеството. Г-жа Неделчева пожела на бъдещите първокласници да са все така старателни, да растат здрави, умни и щастливи за радост на мама и тате.

Сред официалните гости на тържеството бе и Даниела Христова – старши експерт за обучението в начален етап в РУО-Разград, както и представители на отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Разград.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *