Неофициално: Прецедент с преференциите – Гюнай Хюсмен изпревари водача на листата на ГЕРБ

Гюнай Хюсмен

Според все още неофициални резултати от парламентарните избори в Лудогорието  можем да се похвалим с прецедент – вторият в кандидат-депутатска листа е изпреварил водача и тъй като партията печели един мандат той ще е нейният представител в 45-тото Народно събрание.

Прецедентът се казва Гюнай Хюсмен и според все още неофициалните данни е събрал повече от преференциите на водача на листата Десислава Атанасова, към чиито гласове по закон ес добавят и бюлетините без преференции.

Областният управител за втори път влиза в парламента с помощта на преференции. През 2014 г. той бе осми в листата на ДПС, но събра преференции, с които изпревари втория в листата и влезе в парламента. Заради това обаче бе изключен от партията на Доган, стана независим депутат, по-късно гражданска квота в ГЕРБ, а от около година и член на партията на Борисов.

Според все още неофициални данни от партийните щабове най-вероятно ДПС е с 2 мандата от Разградски избирателен район, а четвъртият не е изключено да е за Има такъв народ.

Ако това се окаже окончателният изборен резултат, ще сме свидетели и на още един прецедент – трима депутати от Исперих – Гюнай Хюсмен, Ихсан Хаккъ и Драгомир Петров.

Loading

4 Replies to “Неофициално: Прецедент с преференциите – Гюнай Хюсмен изпревари водача на листата на ГЕРБ”

  1. Че той и сега си е независим, винаги е бил. Кой излъга ГЕРБ, че е с тях?

  2. Ами местен човек, бизнесмен, който не е парашутист от Дулово – напълно очаквано. Пожелаваме успешна работа за развитието на региона на красивото Лудогорие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *