Тайбе Юсеин от Мъдрево – с бронз от Олимпиадата

Родената в кубратското село Мъдрево Тайбе Юсеин безапелационно спечели бронзовия медал по борба в кат. до 62 кг. на Олимпиадата в Токио.

В мач за третото място само за 56 секунди Тайбе Юсеин натрупа 10 точки срещу съперничката си Любов Овчарова от Русия и спечели с технически туш. Рускинята е европейска шампионка в кат. до 60 кг. от 2017 г. и световна вицешампионка от 2019 г. при 59-килограмовите.

Това е първи олимпийски медал за Тайбе, през 2016 г. тя отпадна на ранен етап от турнира. Отличието е и трето за България на тази олимпиада след сребърния медал на Антоанета Костадинова в стрелбата с въздушен пистолет и класирането на финал на боксьорката Стойка Кръстева, което й гарантира поне сребърен медал.

„Мъдрево те поздравява и се гордее с теб, Тайбе!“ – бяха първите думи на радост на ФБ-профила на Кметство Мъдрево.

Както Разград24/7 писа честта на Лудогорието на Олимпиадата в Токио защитават две дами от Кубратско – Полина Трифонова и Тайбе Юсеин. Състезателката по тенис на маса, която е родом от Кубрат, също направи добро представяне на най-големия форум – тя стигна до топ 32 в турнира като записа две победи, а е едва третата в историята българска участничка на олимпиада в този спорт. И Разград има представител в Токио, но не като участник в състезанията. 17-годишната Фатме Шабан от СКБ“Лютфи Ахмедов“ е спаринг партньор на женския отбор по борба и трупа опит за следващи големи състезания.

Снимка: Ройтерс

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *