„Вълци“-те и „Орли“-те приеха в редиците си част от украинските деца, избягали от войната в Родината си

Два от спортните клубове в Разград отвориха вратите си за децата от Украйна, които заедно с майките си избягаха от войната в своята Родина и от няколко дни са приютени със съдействието на местния бизнес в хотел „Централ“.

Първо от ПФК“Лудогорец“ съобщиха, че днес деца от Украйна са посетили базата на клуба и са се срещнали със своя сънародник Игор Пластун. Малчуганите разгледали с интерес тренировъчния център на десеткратния шампион и получили подаръци. По-късно присъствали и на тренировката на представителния тим. На сайта на тима се съобщава, че Лудогорец е поканил две от момчетата, които тренират в школите на одеските Черноморец и Атлетик, да се включат в заниманията на връстниците си в детско-юношеската академия на “орлите”. От Лудогорец имали и друга изненада за децата и техните родители. Клубът поканил всички тях на неделния домакински мач с Левски.

Малко по-късно стана ясно, че друга част от украинчетата в Разград, които имат интерес към баскетбола, са провели първа тренировка в Разград с Пенко Вълчев от БК“Вълци-Разград“. За да се случи това, състезатели от клуба са предоставили на връстниците си маратонки.

„Универсалният език на баскетбола ни събра с децата, пристигнали от Украйна, които пожелаха да играем баскетбол заедно!

Това е нашият начин да им помогнем да се чувстват по-добре тук. Благодарим на състезателите ни, които дариха маратонки!“ – съобщи Фейсбук страницата на разградските „Вълци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *