Разградският бизнес пое грижа за 21 жени и деца от Украйна, те вече са в Разград

21 жени и деца от Украйна намериха подслон в Разград със съдействието на представители на местния бизнес. Неколцина предприемачи от региона поеха издръжката на украинските бежанци за колкото време е необходимо.

Те вече са настанени в хотел „Централ“, в който може да се приемат до 40 човека от Украйна – обясни Никола Николов.

Той и Мирослав Грънчаров вчера са били с лично дарение от хранителни продукти на границата между Румъния и Украйна на пункта Исакча. Съпричастни към иницативата в Разград да се настанят бежанци от войната в Украйна са и Милен Минчев, Юлиян Неделчев и Ивайло Кирилов.

Хората са от Одеса, в първата група са били 6 майки и 7 деца, а този следобед пристигнаха още 3 майки с 5 деца. Подадени са им документите в служба „Миграция“, направени са им PCR-тестове, които са отрицателни. Осигурена им е нощувка в „Централ“, както и храна. Една от залите в хотела, в които обикновено се провеждат пресконференци, ще се приспособи за стая за занимания на децата. Най-малкото дете е на 4 години, най-големите са тийнейджъри.

„Не можем да поемем ангажимент за пункт, на който да се събират помощи за бежанците, осигурено им е това, от което имат нужда. Искаме да се обърнем към жителите на Разград с призив да приемат със сърцата си тези жени и деца, чиито мъже и бащи защитават Родината си.“ – каза Николов.

Той коментира, че сме свидетели на цивилизационен сблъсък, в който искаме или не искаме трябва да вземем страна.

Четиримата благодариха на Нина и Ирина – две украинки, които живеят в Разград и които превеждат в комуникацията с бежанците, както и на депутата в украинската Върховна Рада Антон Кисе, който е създал организацията за желаещите да напуснат страната, в която се води война.

Какво още казаха, вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *