„Енерго Про“ обнови три учебни кабинета в ОУ“Н.Икономов“ по проект

Оборудването в три учебни кабинета в ОУ“Никола Икономов“-Разград бе обновено със съвременни комплекти за извършване на опити. Това стана след кандидатстване на учебната управа с проект по програма „ЕнергоПро за обществото“.

Учениците от прогимназиалния курс в учебното заведение вече учат химия, физика и биология с помощта на новите съоръжения. Как точно правят опити показаха днес пред ръководството на „Енерго Про“ неколцина петокласници с преподавател Даниела Кирилова.

С делегираните училищни бюджети нямаме възможност за обновяваме оборудването на специализираните кабинети с най-съвременните възможности – обясни директорът на училището Димитър Петров. Програмата на „Енерго Про“ за подпомагане на образователни инициативи, насочени към иновациите и устойчивостта на придобитите от децата знания, е изключително полезна и сме благодарни, че получихме възможност да се възползваме от нея – заяви Петров. С новите комплекти за извършване на различни опити ОУ“Никола Икономов“ вече е максимално близо до т.нар. СТЕМ образование, в което акцент е практическото приложение на усвоените знания – допълни още училищният директор.

Програмата „ЕнергоПро за обществото“ стартира миналия септември, годишният бюджет е 100 000 лева – съобщиха Председателят на УС на ЕРП Север Атанас Колев, който е родом от Разград, и Петя Попова – директор Корпоративни комуникации и маркетинг в ЕРЛ Север. С проекти могат да кандидатстват училища, детски градини, общини. Вече са финансирани 7 проекта от цялата страна, не само на територията на ЕРП Север, грантовете са до 5000 лв. Проектът на ОУ“Никола Икономов“ е на стойност 4980 лв. в училището учат 650 деца, около 300 от тях вече се обучават с помощта на новото оборудване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *