9 години затвор за разградчанин, опитал да убие бившия приятел на гаджето си

Съд

Окръжен съд Разград произнесе присъда от 9 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на подсъдимия Хълми А. от Разград за опита му да умъртви умишлено С.А. от Исперих. Това съобщават от пресцентъра на Окръжен съд-Разград.

Съдът го призна за виновен за извършеното престъпление, което е останало недовършено поради независещи от дееца причини, а именно оказаната медицинска помощ в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Подсъдимият живеел на квартира във Варна заедно с приятелката си, по отношение на която изпитвал ревност заради предишна интимна връзка с пострадалия С.А., който продължавал да й звъни по телефона и пише в социалните мрежи. Хълми решил да се саморазправи със С.А. Той започнал да използва профила на приятелката си като се представял за нея и си уредил среща с пострадалия в Разград.

На 18.01.2019 г. вечерта Хълми пристигнал в Разград с приятелката си, като по пътя я накарал да си уреди среща с бившия си. Тя се срещнала с него и тръгнали заедно към улицата над разсадника на „Паркстрой“ водеща към „Лес“, където Хълми ги чакал, скрит в храстите. Хълми изскочил и наръгал опонента си в корема. Замахнал още два пъти и успял да го пореже по лявата ръка. След това побягнал по улицата край стадиона. Пострадалият позвънил на втория си баща, който го откарал в болницата, където бил опериран по спешност.

24-годишният Хълми бил задържан на следващия ден от полицията във Варна.

Съдът го осъди да заплати 40 000 лева обезщетение на пострадалия С.А. както и 1000 лева възнаграждение на адвоката му.

Потвърдена бе и наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила. Съдебният състав се мотивира, че с оглед наложеното наказание „лишаване от свобода“, съществува риск подсъдимият да се укрие.

Присъда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

 2,125 total views,  2 views today

One Reply to “9 години затвор за разградчанин, опитал да убие бившия приятел на гаджето си”

  1. Моят коментар е ,че при опит за убийство трябва да се отсъди като за убийство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *