Друга версия в Русе за най-новия пациент с COVID-19: жената не е приета в болницата в Разград, затова тръгнала към дунавския град

Коронавирус

С различна от първоначално обявената днес версия излезе пресцентъра на Областна администрация-Русе по отношение на поредния разградски болен с COVID-19.

По-рано днес от разградската Областна администрация, позовавайки се на данни от РЗИ-Разград, съобщиха, че на 14 юни жена от Ясеновец е отказала лечение в болницата, след като е дала положителен резултат за Коронавирус. Според русенската Областна администрация обаче ситуацията е доста по-различна, ето как я обявяват оттам:

„Жена на 36-годишна възраст от село Ясеновец е осмият пациент с коронавирусна инфекция от Разградска област, който се лекува в русенско лечебно заведение. Жената е хоспитализирана вчера в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, след като сама е потърсила лекарска помощ тук. Понастоящем пациентката се намира в средно тежко общо състояние, без данни за пневмония, но е с температура около 38° C. Жената няма придружаващи заболявания. От средата на изминалата седмица тя се оплаква от лека кашлица, безапетитие, отпадналост и повишена телесна температура. Лекувана е амбулаторно, но без подобрение, след което бива откарана с линейка до МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград. След консулт със специалисти от болницата в Разград е взето решение, че 36-годишната жена не се нуждае от болнично лечение. До Русе тя е стигнала с личен автомобил, шофиран от мъжа с когото живее. По данни на пациентката тя не е била в чужбина. Контактни в дома й са двете й деца, както и мъжът, с когото живее на семейни начала, а също и неговата майка. Предстои изясняване на кръга от други контакти лица и съответно наличието на епидемична връзка. От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско станаха 25-ма, като 17 от тях са от област Русе, а осем от област Разград.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *