31 юли – 6 август 2023 г.

Добрата новина тази седмица не беше за вас, уважаеми читатели, ами за нас – уважаемите пишещи.

За пръв път от не знаем кога едночленният ни екип излезе в едноседмичен пълноценен отпуск и почти не ви обръщаше внимание.

То и не бликаше от събития де, та надали така сме ви липсвали, пък и ви носим горещи поздрави от моренцето, справка личния ни профил.

За новия областен нали ви казахме, вече встъпи в длъжност, че и активности извършва.

Като четене на поезия и срещи с Георги Милков.

И комбината се получи, както я очаквахме.

Умираме да присъстваме на разговор за вземане на управленско решение между областния управител и неговата заместничка.

Като котета, които гледат тенис кротко ще седим.

Политиците взеха да се появяват навсякъде.

На протеста в понеделник срещу ужасния инцидент с момичето от Стара Загора имаше предимно политици, но трябва да признаем, че не обсебиха вниманието, поводът си беше сериозен и отношението им беше сериозно, а и те дъщери имат.

То жегите отключиха и в Лудогорието доста агресия, макар и не чак като с нарязаното с макетно ножче момиче.

Примерно брат прегази брат си с кола в Дянково, друг шофьор блъсна две момчета на тротоар, арестуваха и мъж със събути гащи.

Обаче драмата на седмицата е отпадането на „Лудогорец” от турнира Шампионска лига.

За нас драма, за „спортните” „журналисти” – голяма радост.

Малко като Турицов на дузпата се изложихме, ама то и така и така мястото ни е в Лига Европа, там да се утвърдим като редовен участник в групите е достатъчно, а и напълно реалистично.

Сред добрите новини за града пък е запълването на дупките на една от малкото останали централни улици в неугледно състояние – „Марица” край пазара.

Нови придобивки в началото на седмицата получиха селските кметове – до един си имат нови косачки, осигурени от Общината.

Малко рокади в полицията – шефът на РПУ-то Станимир Станев стана шеф на „Охранителна полиция”, а сигурно най-дългогодишният началник в полицията Божидар Божков се оттегли в заслужена пенсия.

А добрата спортна новина е завръщането на колоезденето на Градския колодрум.

У дома и стените помагат, ама само с помощ не става, та напълно заслужено един от най-перспективните състезатели на Мирослав Минчев – Георги Радославов – спечели и първата купа „Денчо Денев” и още 6 медала.

Имат избор децата на Разград, когато решат да спортуват, не е само футбола, както някои си мислят, и в баскетбола се работи здраво, и в колоезденето, а и в борбата и леката атлетика.

Желание да имаш и малко талант, останалото е труд и добър треньор, база понатрупахме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *