Разследват за палеж голям пожар в стопански двор във Веселец

Пожар е пламнал в стопански двор в заветското село Веселец – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Сигналът е получен около 14 часа на 5 август. На място е установено, че горят сеялка, тороразхвърлящо ремарке, балировачка, хедер, 1000 бали слама, 400 бали люцерна, собственост на 64-годишен земеделски производител; 400 ролон бали люцерна, 200 ролон бали тревна смеска, слама и 60 тона ечемик, собственост на 70-годишен мъж и покривна конструкция на селскостопанска сграда, собственост на 53-годишен арендатор. Изпратени са екипи на ПБЗН – Разград и Кубрат, които да загасят пожара. Причините и нанесените щети са в процес на изясняване. Води се досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за палеж лишаване от свобода от 1 до 8 години.

От РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщават, че през последните дни в Лудогорието са станали още 14 пожара, два от които също са нанесли материални щети.

На 4 август в 11,52 ч. пламнала стопанска постройка на ул. „Добруджа“ в Свещари, унищожено е домашно имущество и 40 кв.м. покривна конструкция.

На 5 август на ул. „Мадара“ в Побит камък е пламнала стопанска постройка, заедно със сухи треви и храсти. Постройката е унищожена от огъня.

Останалите пожари не са нанесли материални щети. На 4 август са горели сухи треви край Сеслав, сухи треви и храсти в землището на Езерче, стърнище край Хърсово, сухи треви и храсти край Раковски, сухи треви и храсти край Беловец.

На 5 август са горели пожари в сухи треви и храсти край Бели Лом, сухи треви и храсти край Кубрат, отпадъци в землището на Кубрат, отпадъци край Побит камък – два инцидента, сухи треви и храсти край Бели Лом, отпадъци на ул. „Цар Калоян“ в Завет.

Огнеборците са оказали и техническа помощ при сигнал за висяща ламарина на жилищен блок на ул. „Трапезица“ в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *