В Дянково ще гласуват в 3 секции, партиите разпределиха кой кой ще е в комисиите

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри и ръководи консултациите за съставите на трите секционни комисии, които ще функционират за частичните избори за кмет на село Дянково. Консултациите завършиха с консенсус между парламентарно представените в 46-тото Народно събрание политически сили – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Общо 27 човека ще са ангажирани с изборния процес на 3 октомври. По 7 членове на комисии ще имат две от политическите сили – ИТН и ГЕРБ-СДС, 4 – БСП, по 3 –  ДПС, ДБ, ИСМВ. Ръководните постове – председател, заместник-председател и секретар – ще са съответно – 3, 2, 1, 1, 1, 1.

Секция №6, която ще се помещава в сградата на НЧ“Просвещение“ в Дянково, председателят ще е от ДПС, зам.-председателят – от ИСМВ, секретарят – от ИТН, двама членове ще има ГЕРБ, по 1 – ИТН, БСП и ДБ. В секция №7 председателят е от ДБ, зам.-председателят – от ГЕРБ-СДС, секретарят – от ИТН, двама членове има ИТН, по един – ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и ИСМВ. Комисията в секция №9, която както предходната се намира в сградата на ОУ“Отец Паисий“, ще се председателства от представител на ГЕРБ-СДС, зам.-председателят ще е от ИТН, секретарят – от БСП, и шестте партии ще имат по един представител редови член на комисията.

Припомняме, че частичните избори в най-голямото село в Община Разград бяха насрочени с Указ 154/10.06.2021 г. на Президента на Република България. Те се наложиха поради кончината на избрания на редовните местните избори през 2019 г. кмет на Дянково Хюсеин Хаккъ.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *