Отново конни състезания в Гецово

Клубът по коневъдство и конен спорт „Хезар“ организира конни състезания на хиподрума в Гецово в събота, 4 септември. Състезанието се провежда в памет на бившия президент на клуба и бивш шеф на Асоциацията за чистокръвни английски коне в България Димитър Димитров.

Записванията още продължават, но към този момент над 40 са записаните коне от чистокръвна английска порода. Те са представители на конни клубове от цялата страна.

Надпреварата е в пет дистанции, за всяка има отделен приз. „Големият есенен приз“ ще се връчи на победителя при гладко надпрепускване на 1400 м. за двегодишни жребци и кобили. Приз „Сент Лежер“ е предвиден за най-добрият сред тригодишните жребци и кобили, които ще се пуснат на 2800 м. Приз „Разград“ е за победителя сред тригодишните жребци и кобили на дистанция 1600 м. Приз „Супер Спринт“ е за дистанция 1000 м. за двегодишни и по-възрастни жребци и кобили. Купа „Димитър Димитров“ ще получи победителят в гладкото надпрепускване на 2400 м. за тригодишни и по-възрастни жребци и кобили.

Общият награден фонд е 5000 лева.

Конните състезания започват в 11,00 ч. в събота, 4 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *