20 януари – 26 януари 2020 г.

Ама как с отскок влязохме в информационния поток с добра новина – някой от нас, разградчани, забогатя с 6 564 060,50 лв.

Прибрахме джакпота от тотото, с други думи казано.

Късметлията още се крие, а може и да не си е проверил фиша, така че, ако сте пуснали тото за тиража в четвъртък в пункта до Алианц, вижте го пак.

Тази пари са малко повече от 10% от бюджета на Община Разград, който мина на публично обсъждане в понеделник при небивал интерес – имаше и правостоящи.

То вярно, че бистро „Зайо Байо” не е най-голямото помещение в града, ама като се има предвид, че миналата година обсъждането беше в зала 102 на Община Разград и имаше 6(шест) броя граждани, баш си беше небивал интересът.

И още новини от местната власт.

Дето ви съобщихме, че в Киченица замирисва на избори – ей, на – ОИК прекрати предсрочно пълномощията на тамошния кмет, тъй като не е прехвърлил в законовия срок дяловете от фирмата си.

Все още текат срокове за обжалване, но по всичко личи, че селата в Разградско, където ще се насрочват предсрочни избори, ще са Киченица и Къпиновци, тоест някой ще получи шанс да пробва да надвие ДПС.

Кубрат да не пропуснем, че ще ни се сърдят пак.

Както в Разград има Татко-пица, така в Кубрат вече си имат Татко-зам.-кмет.

Никой не знае какво е работил новият заместник-кмет, освен, че се е грижил за тримата си сина, което, разбира се, е повече от похвално, но дали е достатъчно за отговорната длъжност в местната власт, кубратчани скоро ще усетят.

За деца като стана дума, добре, че Областният управител отиде на Бабинден в разградското Родилно, че да разберем колко деца са се родили миналата година, иначе тази цифра се обявява само от ръководството на МБАЛ.

Та 280 са новородените през 2019 г., дори няма по едно на ден, през 2018 г. са били 371, а десетилетие по-рано – през 2008 г. са били 585, по-назад няма да търсим, че съвсем минорно става настроението.

Малко да го подобрим с наблюдението, че откак горите в Северен централен район имат нов зам.-директор рязко се подобриха показателите по установени крадци на дърва в Разградско – един влезе в ареста заради 6 дървени трупи в каруца, а друг – заради 2 кубика цер.

И доста по-сериозни престъпления разкри през седмицата разградската полиция.

Първо хванаха мъжа, извършил блудство с 14-годишна край Икономиката.

А после заловиха и беглеца, дето се измъкна от полицейската дирекция седмица по-рано, той дори утре ще е в съда, за да сключи споразумение с прокуратурата за извършеното от него престъпление – изтегляне от чужда сметка на 200 лева.

Започнаха събитията, посветени на Деня на Разград, най-наситено ще е в началото на новата седмица, като навръх 28-ми на площад „Възраждане” ще видим и Президента Румен Радев.

За концерта в понеделник вече са изкупени билетите.

На него се очаква званието „Почетен гражданин на Разград” да получат четирима заслужили разградчани, единият – посмъртно.

Може да се похвалим и с чуждестранно участие в отминалите или идващите събития.

Красавица от Литва участва с приятеля си в мото шествието на „Лудогорски братя” и „Нощни ездачи” до Руския паметник в Езерче.

В понеделник ще имаме и гости – официални лица – от Русия, Румъния и Италия.

В традиционния крос пък се включи за пръв пък представител на местната власт – кметът на Благоево Белчо Белчев, участва, че и победи, и 8-годишна състезателка от Варна, а атракцията бе триколката на плевенчанин, който се оказа родом от Разград.

 4,277 total views,  2 views today

One Reply to “20 януари – 26 януари 2020 г.”

  1. Е ,милионера не е баш от Разград а,от с.Каменово 19годишен младеж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *