17-годишна от Разград с приз от конкурса “Пожарникар на годината”, написала най-доброто есе за доброволчеството

17-годишна възпитаничка на Природо-математическата гимназия “Акад. Никола Обрешков” в Разград получи отличие на национално ниво – съобщават от пресслужбата на ОДМВР-Разград.

Единадесетокласничката Мелек Исмаилова е класирана на 1 място в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Есето на разградчанката спечели приза в конкуренция със 79 творби на младежи от цялата страна. Конкурсът бе обявен по повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България”.

Мелек Исмаилова получи наградата си на 28-мата церемония „Пожарникар на годината – 2022“, която се проведе на 23 февруари в Централния военен клуб в София.  Отличието й бе връчено от д-р Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците в Република България. Творбата, заела челно място в националния конкурс, е качена в сайта на Асоциацията.

На церемонията министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отправи благодарност към доброволците, с които ГДПБЗН работи в отлично взаимодействие и ги увери, че в рамките на мандата  ще бъде разработен и внесен като законопроект в Народното събрание Закон за доброволчеството.

 

 

 6,773 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *