11 януари – 17 януари 2021 г.

Разград

Осветиха експериментално с насочено осветление две пешеходни пътеки в Разград и това бе новината, за която едва се намериха 2 негативни коментара в социалната мрежа, всичко останало бе нетипично положително.

Ама намериха се, няма как да не се намерят, разградчани сме си, най-вероятно скоро ще се установи, че първият хейт в историята на света е с автор – наш съгражданин

Малко бяха и недоволните от почистването на първия за годината сняг, който заваля през тази седмица, сигурно защото той снегът предимно се разтопи още преди да е натрупал.

За пръв път обаче още сутринта след снежната нощ едно бобкатче правеше кръгчета по Ларгото и то светна до плочки в началото на работния ден.

Хубавото на снега беше, че и малко мръднаха нивата на язовирите в региона, макар че никой от тях не се използва за питейни нужди.

Снегът обаче създаде проблеми на ламите в зоокъта.

Оказа се, че са останали на открито, тъй  като новородено ламче с майка си е настанено в покритото помещение в зоната на ламите.

Та след фейсбук сигнал работниците от зоокъта сковаха още един навес, за да не стоят на снега екзотичните животни.

Пак през фейсбук мина още един сигнал на нередност, ама опасна за човешкия живот – на оживено място паднаха отломки от неподдържана тераса, от Община Разград  направиха предписание на домоуправителя и след 2 дни във входа влязоха работници.

Абе полезен е Фейсбук, тепърва ще си го опреснят този извод политиците, ама трябва и да се внимава, че както изписва вежди, така и вади очи.

Логиката предполага, макар в българската политика логика да няма, че предизборните кампании ще се водят предимно през медиите и социалните мрежи, заради потенциалната опасност от COVID-19.

Засега са се престрашили само от ДПС да проведат лична среща на общинските ръководители с лидера Карадайъ.

Малко не изглежда да е по действащото законодателство, защото видимо от снимката във Фейсбук не са в двора на областния си лидер, макар че не сме били в двора му.

Баш са си в заведение, което прилича на работещо, а нали те уж не работят или това за Цар Калоян и за РЗИ-Разград не важи, освен ако Милко Калайджиев не пее на уше?

Като цяло нещата с COVID-19 обаче започват да се успокояват, вече сме в оранжевата зона, имаше едни 3 дни, в които нямаше починал, а на ден се разболяват по двама-трима.

Затова пък започваме да се проявяваме в други сфери.

Ей го първият юнак се появи с рекорд за скорост – развил 149 км./ по пътя Русе – Варна при разрешени 90 км./ч., това е станало по Коледа, ама сега излязоха записите от камерите.

Камера ще има през тази година обаче на детската площадка до хотел „Централ”, на която за втори път посегнаха вандали – това съобщи по Нова ТВ заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

То няма да ни покажат с хубаво, само с беля ще е.

Много повече от беля е да се извърши убийство след побой, да се знае кой е нанесъл побоя и вече десетина дни никой да не е в ареста.

Така стана с инцидента пред Езиковата преди Коледа, човекът почина миналия петък, а през тази седмица делото започна да се разхожда по инстанциите.

Докато беше побой беше в Районна прокуратура, като стана убийство – отиде в Окръжна прокуратура, а после в Следствието, сега иде ред на Специализираната прокуратура ли?

Нещо не е наред тук и ето така се появяват слуховете, че четиримата 18-годишни са синове на хора, които избягват да си имат работа с органите на реда, понеже или самите там работят или нещо друго.

Не сме по конспирациите, ама няма много да се изненадаме, ако се окаже след десетина експертизи, че човекът е починал не от побой, а от COVID-19.

И още една кримка ни привлече вниманието – бойна съпруга от Благоево защити пияния си мъж, който я возел.

Даже и те двамата прекараха едно денонощие в ареста – той заради алкохола, тя заради неизпълнение на полицейско разпореждане – а гореописаните 18-годишни вероятно кротко си учат дистанционно, ако вече не са в странство, макар че то и от Дубай може да се учи дистанционно.

Да завършим с една приятна спортна новина.

17-годишната състезателка по борба от Разград Фатме Шабан уверено върви по стъпките на златната Тайбе Юсеин от Мъдрево.

Въпреки крехката си възраст Фатме е в разширения национален отбор по борба на подготовка в Белмекен и има шансове да опита да вземе квота за Олимпиадата в Токио.

Стискаме палци!

 2,393 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *