10 художници рисуват на “Пчелина”

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна с художниците, които участват в осмото издание на Международния пленер „Мистика и реалност“, който се организира от Община Разград и Художествена галерия „Проф. Илия Петров“-Разград. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Заради световната пандемия с COVID-19 тазгодишната среща на изявени творци не е с международно участие, но в пленера се включиха художници от цялата страна: Божидар Тонев от Добрич, Милчо Талев от Поморие, Неделчо Кучков от Хасково, Надежда Стойнева от Димитровград, Ивелина Иванова от Шумен, Цветелина Максимова и Мариета Конова от Велико Търново, Румен Атанасов от София, Теодор Даскалов и Тодор Тодоров от Разград.

С майсторите на четката кметът Денчо Бояджиев сподели, че развитието на културата е приоритет в неговото управление, като Художествената галерия е била сред първите обекти от културната инфраструктура, които са обновени с европроекти. Той представи Разград с неговите културни и природни забележителности, със спортната слава и икономическото развитие. Художниците, част от които за пръв път посещават Лудогорието, проявиха интерес да посетят туристическите забележителности на региона.

От вчера художниците са настанени в хижата на Община Разград в местността „Пчелина“, сред природните красоти на Лудогорието рисуват своите творби, които като част от регламента на пленера, ще останат във фонда на разградската галерия.

Картините може да видим на откриването на изложбата, с която завършва пленерът – на 16 юни, вторник, от 17,00 ч. в ХГ“Проф. Илия Петров“-Разград. Творбите ще бъдат включени и в каталог.

 

 

 

 

 1,162 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *