Географията на COVID-19 в Разградско се разширява, но и във Вазово заразата стигнала през Ясеновец

Коронавирус

Географията на COVID-19 в Разградско се разширява, но и най-новият случай е свързан с Ясеновец – става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград. По информация на медии в Шумен заразата от Ясеновец е стигнала и до село Изгрев, община Венец. Там днес се появиха 3 случая с положителни проби, проверява се версията, че болните преди седмица са били на гости в Ясеновец.

Новият случай в Разградско е на мъж на 60 г. от с. Вазово, община Исперих, който има дъщеря в Ясеновец. Той е потърсил медицинска помощ на 08.06.2020 г. в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе, с оплаквания – температура, кашлица и задух. Хоспитализиран е в отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван в СМДЛ „Здраве 99“ ООД, гр. Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

В момента продължава проучването на контактните лица.

Към днешна дата, поставените под карантина лица в област Разград са 327, от тях 28 са в село Ясеновец. Общият брой регистрирани лица, заразени с COVID-19 за областта е 33, от тях активни са 26. На стационарно лечение са 8 лица в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград и 4 са в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе. Оздравелите лица остават 7.

Болните са предимно от Ясеновец, но има и единични случаи в още няколко населени места: Разград, Исперих, Бърдоква, Вазово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *