Четири медала за лудогорската борба от държавното първенство за момчета

С четири медала се завърнаха от участие в Държавния личен шампионат за момчета до 15 години клубовете по борба от Разградска област.

Турнирът се проведе между 2 и 5 февруари в Горна Оряховица. В него участваха 273-ма състезатели от 52 клуба.

С шампионска титла се окичи състезателят от СКБ“Лютфи Ахмедов“-Разград Сейко Бисеров – ученик в Спортно училище-Разград. Негов личен треньор е Нермидин Якуб. Сейко записа 5 убедителни победи в категория до 62 кг., в която участваха 40 състезатели. Той надви борци от Димитровград, Бургас, Търговище, Русе и на финала отстрани представителя на Велико Търново и заслужено се качи на най-високото място на олимпийската стълбичка. СКБ“Лютфи Ахмедов“ спечели и две пети места, на крачка от медалите останаха Биртан Фикрет в категория до 68 килограма и Емре Мехмед в категория +85 килограма.

Два медала спечелиха представителите на СКБ“Осман Дуралиев“-Исперих с треньор Бехчет Хамид. Гроздан Петков се класира на второ място в категория до 44 килограма, а Аксел Кадир в категория до 52кг. след 4 победи и една загуба на полуфинала се класира на трето място.

Сребърен медал в категория до 41 кг. след 3 победи и една загуба на финала завоюва Джем Мехмед – представителна СКБ„Агросем“ Острово с треньор Недрет Ахмед.

С малшанс и на косъм от медалите остана представителят от СКБ „Кубадън“ гр. Лозница Валери Огнянов в категория до 52 кг., негов треньор е Севджан Адем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *