„Фарма тийм“ постави дефибрилатор и в „Орел“

Набира все повече привърженици кампанията на „Фарма тийм“ „Да спасим сърце“. Тя стартира преди близо две години по инициатива на д-р Никола Досев и д-р Димитрина Петрова, първоначално те закупиха няколко дефибрилатора и ги поставиха на обществени места, впоследствие обявиха и набирателна сметка, със средствата от която закупиха още апарати.

Така се стигна и поставянето на седми поред дефибрилатор. Той вече е в новата клиника на „Фарма тийм“ на пазара в жк „Орел“. В навечерието на Деня на независимостта служителите в клиниката бяха обучени как да работят с дефибрилатора от д-р Деян Коларов. Това е единственият дефибрилатор в „Орел“, д-р Досев и д-р Петрова обмислят следващият да е отново в квартала, но в друга негова част – в района около ОУ“Ив.С.Тургенев“. Призовават хората да продължават да даряват по сметката в Алианц банк: IBAN: BG73BUIN95611100692727 BIC: BUINBGSF.

Дефибрилаторът в клиниката на „Фарма тийм“ е седмият, закупен от собствениците на фирмата и общо 13-ият в Разградско. На път сме да се превърнем в българския град с най-много дефибрилатори на глава от населението – коментира д-р Досев. Той обаче допълни, че на запад подобни апарати има във всяка бензиностанция и голям хранителен магазин, европейският стандарт е по един дефибрилатор на 3000 души население.

Останалите дефибрилатори са: в клиниката на ул. „Неофит Рилски“11, в СУ“Васил Априлов“-Исперих, ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, в спортните зали „Лудогорец“ и „Абритус“. От Община Разград закупиха и поставиха дефибрилатори в сградата на Общинска администрация и на общински пазари. Има и 4 дефибрилатора на стадион „Хювефарма Арена“, поставени от ПФК“Лудогорец 1945“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *