Малко квартално ветеринарно бижу за собствениците на домашни любимци на жителите на „Орел”

С малко квартално ветеринарно бижу се сдоби жк „Орел”. Официалното откриване на новата клиника на „Фарма Тийм” е в събота от 16,30 ч., но първият работен ден ще е 10 април, понеделник.

Голяма част от над 2500-те артикула, които ще се продават в магазинната част, вече са подредени по рафтовете, оборудвани са и помещенията за лечение. Служителите заедно със собствениците на фирмата д-р Никола Досев и д-р Димитрина Петрова оформят последните детайли. Двамата се вълнуват, не само защото това е ново предизвикателство пред тях и разширяват дейността си, а и защото имат сантимент към квартала – живели са над 30 години в блок, близо до мястото, където сега е новата им клиника. Тя е изградена на мястото на бившата закусвалня на пазара в „Орел”. Оформено е и пространството около нея – с алпинеум и райграс.

С изключение на рентген, в новата клиника ще се извършва всичко, което се предлага и в комплекса на ул. „Неофит Рилски”: прегледи, ваксинации, кастрации, обезпаразитяване, груминг, къпане, стационар, следоперативна намеса, хирургични интервенции, видеозон, ехограф, акушерство, гинекология, лечение на вътрешни болести и други.

Клиниката разполага със стационар, който да се ползва след операции – със затопляне, с кислород, с всички удобства за четирикракия пациент, когато се събуди.

В магазинната част се предлага и от пиле мляко: както утвърдени марки храни и артикули, така и последният писък на модата при домашните любимци – като например чадър за кучета, нашийник за заек или котешка люлка за прозорец. Има одеалца за кучета и котки, екологична котешка тоалетна, която е отича директно в канализацията, електронни фонтанни поилки, тоалетни, в която котката се учи да използва клекало, играчки с награда, екологични драскала за нокти и много други интересни неща.

Сред новостите, които ще се въведат и в тази и в клиниката на „Фарма тийм” на ул. „Неофит Рилски”, са месечни промоции на определени артикули, както и други изненади, които ще се обявят по-късно. Ще има и кутия, в която ще се събират средства за лечение на бездомни животни.

В новата клиника се разкриват три нови работни места, две от които на ветеринарни лекари, третото – на служител в магазинната част. Там са оформени и помещения за почивка, както и стая за стажантите, които по договорка с Тракийския университет в Стара Загора идват за практика във фирмата.

За просперитета на новата клиника в събота ритуали ще отслужат представители на две религии – православен свещеник и мюсюлмански имам. Сред официалните гости на официалното откриване на клиниката  на „Фарма Тийм” ще е бившият декан на Факултета по ветеринарна медицина проф. Михни Люцканов, председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Димитър Цанков, както и неговият предшественик на този пост, много приятели и клиенти на „Фарма Тийм”

Работното време на клиниката в „Орел” ще е по-дълго –  докато първата клиника работи до 18,00 ч., новата ще приема клиенти до 19,00 ч., в събота ще работи дообяд, а в неделя ще има дежурен и за двете клиники.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *