„Фарма Тийм” подари и четвърти дефибрилатор: за ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” и за ОУ”Н.Й.Вапцаров”

Собствениците на ветеринарна клиника „Фарма Тийм” д-р Никола Досев и д-р Димитрина Петрова изпълниха обещанието си от края на миналата година да дарят общо четири дефибрилатора за обществени сгради в Лудогорието.

Новата придобивка е за учещите и работещите в ОУ”Н.Й.Вапцаров” и ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Останалите животоспасяващи апарати са в клиниката на „Фарма Тийм”, в ППМГ”Акад. Н.Обрешков” и в СУ”Васил Априлов”-Исперих.

На връчването на дефибрилатора днес присъства началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, който благодари за благородния жест към образователната система и пожела на двамата ветеринари да продължат да помагат в същия дух на човечност и доброта.

Благодарности за страхотния жест двамата дарители получиха и от директорите на двете училища, като Пейчо Георгиев си пожела да не се налага да използват дефибрилатора.

Двете училища имат общ медицински екип от двама фелдшери, те бяха обучени как да използват дефибрилатора от д-р Деян Коларов, който оказва съдействие на дарителите в тяхната кампания.

Макар това да е последният закупен апарат, кампанията продължава, но вече в друг вид. „Фарма Тийм” откри  набирателна сметка, по която се събират средства за още апарати. Тя е в Алианц банк, ето я: IBAN: BG73BUIN95611100692727 BIC: BUINBGSF. По нея вече постъпват малки суми – съобщи д-р Досев. Той изрази надежда до края на годината да се съберат средства за още един апарат. Междувременно д-р Досев е и в предварителни разговори с Община Разград за възможност в местния бюджет да се предвидят средства за закупуване и поставяне на дефибрилатори на още обществени места.

„Радвам се, че идеята ни се приема добре, това е бъдещето, има го по целия свят, след като ние започнахме с кампанията, бе обявено поставянето на дефибрилатори и в други български градове. Постижимо е Разград да се превърне в града с най-много такива апарати, което ще го направи по-спокоен град за живеене.” – заяви още д-р Досев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *