Първите продавачи на мартеници вече са на базара на площад „Момина чешма“

Двата традиционни базара за продажба на мартеници, които Община Разград организира всяка година, отварят официално на 15 февруари, но част от продавачите вече са заели местата си. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Че ще продават от вчера, 10 февруари, са заявили двама от майсторите на червено-белите символи на здраве. Щандовете им са на площад „Момина чешма“.

Общо 37 са позициите на базарите пред ДКЦ-1 и площад „Момина чешма“. 29 от продавачите ще са на площад „Момина чешма“, шестима за заявили в отдел „Икономически дейности“ в Община Разград, че ще работят от 15 февруари, а останалите – от 21 февруари. Щандовете пред Поликлиниката ще са 8, два от тях отварят на 14 февруари, останалите – от 21 февруари.

Базарите ще функционират до 2 март.

Всеки от участниците в тях заплаща такса, регламентирана в Наредба №14 на Общински съвет-Разград, съобразно площта, върху която е разположен щандът му и броя на дните, в които ще продава мартеници.

Участниците в тазгодишните базари са физически лица, производители на мартеници от Разград, редовно участващи в тези събития, за пръв път е заявила участие и жена от Търговище.

Базарите са оформени в съответствие с противоепидемичните мерки, щандовете са на разстояние, призовават се и посетителите да спазват мерките срещу световната пандемия от COVID-19.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *