Училищната сага в Езерче приключи с уволнение, утре със 7 торти е първият учебен ден там

С дисциплинарно уволнение на директорката Зюлейха Карман приключи сагата със старта на учебната година в ОУ”Св. Паисий Хилендарски”-с. Езерче – научи Разград24/7.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков потвърди информацията като обясни, че това се е случило в късния следобед в петък, 18 септември. По-рано в същия ден след проверка от експертите в РУО е издаден констативен протокол, удостоверяващ, че в училището от 4 дни не се провеждат учебни занятия. Въпреки, че само министърът има право да издава заповед за дистанционно обучение, директорката е правила опит да провежда такъв тип обучение без да има такава министерска заповед.

Петков обясни, че два пъти се е срещал с родителите на над 60-те ученика от училището, в опит да ги убеди да пуснат децата на училище, разговарял и с директорката в опит да помири двете страни, но компромис не е намерен.

Припомняме, че  учебната година в Езерче не започна, както навсякъде в страната, на 15 септември. Родителите отказаха да пуснат децата си, обидени от отношението на директорката и към тях, и към децата им, според тях и обучението в училището не е на достатъчно добро ниво. Местната власт в лицето и на общинския кмет Дауд Аляовлу, който е родом от Езерче, застана на страната на родителите.

Казусът стигна и до Народното събрание, където е внесено питане до Министъра на образованието относно провеждането на учебния процес в училището в Езерче.

Зюлейха Карман е директор на училището в Езерче от 3 години, преди това има над 20-годишен педагогически стаж в същото учебно заведение. През последните 3 години под нейно ръководство училището участваше в множество национални програми, конкурси и проекти, свързани предимно с изкуствата и спорта. Сред най-запомнящите се инициативи бе участието на момче в инвалидна количка в конкурс за есе, след което Карман организира сбъдване на мечтата на детето да лети със самолет.

Петков допълни, че все още няма временно изпълняващ длъжността директор на ОУ”Св. Паисий Хилендарски”-с. Езерче,  има обаче уверение от родителите, че утре ще заведат децата си на училище и 21 септември за тях ще е първият учебен ден от учебната 2020/2021 г. Сладка изненада за децата е обещал във фейсбук профила си кметът на Община Цар Калоян Дауд Аляовлу – по една торта за всяка от седемте паралелки в школото.

Снимки: Фейсбук

Loading

One Reply to “Училищната сага в Езерче приключи с уволнение, утре със 7 торти е първият учебен ден там”

  1. Чудесно е, че и първокласници и останалите ученици ще имат възможността да прекрачат прага на училището и да започне учебната година и за тях. Желая ви успех! Учете и мечтайте! С добра мисъл за вас и с прекрасни спомени от годините ми в Езерче съм, мили момичета и момчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *