Езиковата празнува днес

Кметът на Община Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и заместник-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева бяха гости на празничния концерт по повод патронния празник на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Кметът връчи поздравителен адрес и цвете на директора на гимназията Ивелина Христова. Отправи и приветствие към учениците и учителите в училището, което навършва 139 години от основаването си. „Гимназията е доказала, че е една солидна образователна институция, един от стожерите на образователната система в нашата община. Училището пази традициите, но и вкарва иновациите в учебния процес.“ – заяви Кметът Добрин Добрев пред пълната зала на Общинския културен център. Той поздрави педагозите и учениците за постигнатите високи резултати. На учителите пожела сили, кураж, дързост и енергия да удържат на предизвикателствата, за да продължи училището да бъде сред най-добрите в областта и в страната. Към учениците Кметът Добрин Добрев се обърна с пожелание да се гордеят, че са възпитаници на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, да са целеустремени, енергични и много успешни.

Директорът на училището Ивелина Христова също поздрави в тържественото си слово учениците и преподавателите в училището.

В празничния концерт участваха част от талантливите в областта на музиката и танца възпитаници на  ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“. Учениците представиха и творби на известни писатели и поети на езиците, които се изучават в училището – английски, немски, испански и руски. Програмата бе разделена на три тематични блока – „Училището“, „Любовта“, „Бъдещето“.

Сред официалните гости бе и областният управител Владимир Димитров, както и представители на РУО-Разград и други образователни институции. Училищното ръководство получи поздравителни адрес и цветя от множество институции и организации, както и от бивши директори на учебното заведение.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *