Сигнали за нарушения в Осенец, Каменар, Сеслав и Кубрат разследва полицията днес

Изборният ден в Разградско протича в спокойна обстановка. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

До настоящия момент са постъпили 4 сигнала, по които се работи. Те са от Осенец, Каменар, Сеслав и Кубрат и касаят неправомерна агитация и предлагане на парични облаги срещу гласуване.

В дните преди вота ОДМВР-Разград работи по 41 сигнала, 10 от които са получени в деня за размисъл, 28 октомври. Образувани са три досъдебни производства. Съставени са 30 протокола за предупреждение. Материалите, събрани от извършените проверки, са докладвани по компетентност в прокуратурата.

Звената на сектор „Български документи за самоличност“ издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в избора за Народно събрание. До 11.00 часа днес с удостоверения за гласуване са се снабдили двама граждани в Исперих, трима в Кубрат и един в Лозница. Връчените готови лични карти са 12 – седем в Исперих, три в Кубрат и две в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *