Разград – община с удобен транспорт, създаваща оптимални условия за бизнес и работни места

При засилващата се политическа нестабилност в страната, рецесията и тревожната обстановка в Европа и света, попадаме в ситуацията, в която ще се окаже, че местната власт ще бъде единствената реална и стабилна власт, на която хората ще могат да разчитат. Цената на потребителската кошница продължава да нараства и това ще се отрази неблагоприятно върху доходите ни. Затова от съществено значение е да се осигури баланс между приходите и разходите. Заедно с моя екип имаме план за действие и обещаваме, че данъците няма да бъдат вдигнати.

Основите ми усилия ще бъдат насочени към подпомагане на местния бизнес, създавайки условия за неговото съхраняване и развитие. Целта ми ще бъде запазване на работните места и откриване на нови. В тази връзка виждам ролята на местната власт в развитие на инфраструктурата в промишлените зони, облагородяване и лесен достъп до тях, осигуряване достъп до енергийни източници, складови бази и др. Гарантирам прагматична подкрепа на всяка инициатива, която би могла да осигури нови работни места.

През изтичащия мандат бизнес зона „Перистър” беше разширена, като към нея бе добавен теренът на бившата жандармерия. Целта за следващия мандат ще бъде към нея да бъдат добавени нови терени. Това ще ни позволи да търсим нови, стратегически инвеститори, които да осигурят трайно нови работни места и поминък за хората. След като първата част от бизнес зоната е с почти на 100 % запълнен капацитет, от първостепенна важност е да проектираме и изградим инфраструктура в новата част от зоната, за да я направим по-привлекателна за инвеститорите и бизнеса.

През последните години в бюджета на Община Разград приоритетно бяха заделяни средства за ремонт на инфраструктурата и в другите промишлени зони на града. Бяха асфалтирани улици и изградени канализации, по които са разположени базите на десетки предприятия, за да бъде улеснен достъпът до тях. Някои от тях ремонтирахме в партньорство и с местния бизнес. За мен е важно добрите контакти с представителите на тази сфера да продължат, защото с активен диалог ще можем да отговорим по най-добрия начин на техните нужди.

Важна част от моята програма е водене на активен диалог с представителите на транспортния бранш и изработването на нова транспортна схема, която да гарантира придвижването на гражданите с градски и междуселищен транспорт. Възможностите за придвижване на жителите от селата в общината стават все по-ограничени, поради липсата на интерес от страна на превозвачите за обслужване на транспортни линии. Новата транспортна схема ще осигури баланс между печеливши и губещи линии, както и нови маршрутни разписания, което да гарантира удобното придвижване на жителите на общината. Ще настоявам за разкриването на нови междуградски линии, които да свързват Разград с големите градове в страната. Ще бъде осъществяван стриктен контрол относно изпълнението на градските линии, както и за подобряване на условията на придвижване. Необходими са автобуси с по-голям брой пътнически места, за да бъде пътуването комфортно и безопасно. Ще бъдат поставени информационни табели, с разписанието на линиите на всяка спирка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *