Училището в Раковски отбеляза патронния си празник

Заместник-кметът на Община Разград ресор „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева бе гост на патронния празник на ОУ“Г.С.Раковски“-село Раковски – съобщават от пресслужбата на местната управа.

На 26 април с тържество във физкултурния салон на училището бе отбелязана 203-годишнината от рождението на патрона на училището. Денят бе предшестван от тематична седмица, включваща още няколко събития, посветени на празника – конкурс по краснопис „Като наниз от мъниста“ за учениците от втори до четвърти клас; конкурс за рисунка на тема „Моето училище“; изработване на книжки за живота и делото на Г.С.Раковски и картички, посветени на училищния патрон. С творбите от конкурсите бе открита изложба. Част от тематичната седмица бяха и спортни състезания за ученици от училището – по скок на дължина и тенис на маса.

В тържеството в празничния ден с песни и стихове участваха както ученици от училището, така и възпитаници на Детска градина „Щастливо детство“ в Раковски. Част от празника бе и празничното слово на директора на училището Светослав Господинов.

Заместник-кметът Елка Неделчева поздрави учениците и учителите с празника от свое име и от името на Кмета на Община Разград Добрин Добрев с пожелания да продължат да подържат и развиват добрите традиции на училището.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *