Разградчани отново отварят сърцата си и се включват в кампанията „Бъди човек”

Доброволците от кампанията „Бъди човек” в Разград ще осигурят отново уютна и вкусна коледна вечер за нуждаещи се жители на региона. Кампанията за Коледа 2021 стартира в края на ноември. Всеки уикенд между 10,00 и 17,00 ч. доброволци очакват в помещението на партерния етаж на ул. „Петко Славейков”(до магазин „Берьозка”) хората с добри сърца да допринесат за благородната инициатива.

Голяма част от хората оставят ваучери за хранителни вериги, с които се закупуват продукти, и затова помещението все още не изглежда толкова пълно, колкото при предишните кампания.

Идват хора, които са участвали и в останалите кампании през последните 3 години, но има и много нови дарители – разказват доброволците. С тях можете да се свържете чрез Фейсбук страницата на кампанията или направо да ги посетите в офиса й, който е предоставен безвъзмездно специално за кампанията. Те ще са там днес до 17,00 ч., утре, 12 декември, от 10,00 ч. до 17,00 ч., както и следващия уикенд – 18-19 декември. Приемат се: брашно, олио, захар, ориз, леща, боб, сол, консерви, макарони, шоколадови изделия, а с ваучерите в деня преди раздаването на хранителните пакети се закупуват кашкавал, сирене и месни продукти.

В офиса можете да подадете и информация за хора, които смятате, че имат нужда от подкрепа.

За тази Коледна кампания доброволците от „Бъди човек”-Разград имат и нови помощници. Обитателите и служителите в Дома за възрастни хора с деменция в Разград са изработили традиционните картички с мили думи, които се поставят в големите и пълни с хранителни продукти чанти.

Кампанията „Бъди човек” се провежда в цялата страна в навечерието на Коледа и Великден, насочена е предимно към възрастни и самотни хора. В Разградско за всеки от тези празници подарък от доброволците получават по над 100 човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *