Още 70 човека получиха хранителни пакети от „Бъди човек”

Още 70 жители на община Разград, които са с ниски доходи и имат нужда от подкрепа, получиха днес хранителни пакети от инициативата „Бъди човек”. Това бе втори етап от кампанията, след като миналата неделя до 40 други нуждаещи се достигнаха осигурени с дарения пакети.

Кампанията се провежда за втора поредна година в Разград, с нея се осигурява празнична вечеря за пенсионери за Великден и Коледа, в Разград обаче към списъка, който се оформя от сигнали от граждани, има и по-млади хора и семейства, които са изпаднали в тежко положение.

В кампанията в Разград се включиха дарители, които предоставиха закупени от тях хранителни продукти, с ваучери от хранителни магазини или с пари в брой – общо 2220 лв., с които бяха закупени продукти за оформянето на пакетите. Жестове направиха и част от търговците и производителите, пчелар донесе над 30 кутии мед, дарение бяха и 4 щайги с мандарини.

Съдържанието на пакетите бе: брашно, ориз, леща, боб, сол, олио, захар, кашкавал, пастет, консерва, лютеница, сирене, макарони, плодове и сладки, а тази седмица и мед.

Днес пакети с помощта на кметовете и кметските наместници бяха раздадени в селата Ушинци, Гецово, Дряновец, Дянково, Побит камък, Пороище и Балкански, както и в Разград.

В пакетите имаше и ръчно изработени картички с пожелания към получателите от доброволците на «Бъди човек».

Още снимки от провеждането на кампанията, както и на касовите бележки, с които са закупени хранителните продукти, можете да видите на Фейсбук страницата на „Бъди човек – Разград”, а следващата акция е за Великден.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *