Пет български шлагери донесоха награди на певици от ЦРД

Певците от Класа по поп пеене на Свилена Дечева от ЦПЛР Център за работа с деца се завърнаха с награди от XIII Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни ,,Спомени в песни” гр. Попово. Петте момичета спечелиха пет награди – три първи и две втори места. Жанет-Мари Кръстева има първо място с песента „Черно и бяло“ от репертоара на Георги Христов. Ирем Али спечели първо място с песента „Сбогом, мое море“ от репертоара на Катя Филипова. Татяна Славова също е с първо място за изпълнение на песента „Море на младостта“ от репертоара на Лили Иванова. Габриела Маринова спечели втора награда с песента „Без радио не мога“ от репертоара на Лили Иванова. Това бе първото участие на Габриела в песенна надпревара. Тя бе въодушевена и сподели, че вече иска всеки ден да участва в конкурси. Тея Владимирова също има второ място, тя изпя песента „Обещай ми любов“ на група LZ. Всички получиха плакети и грамоти. Плакет за цялостно представяне бе връчен и на Класа по поп пеене.

Журито, което оценяваше конкурсните песни, бе в състав: председател – композиторът Развигор Попов и членове: известната певица Мими Иванова, поетесата Надежда Захариева, изпълнителката на стари градски песни Бони Милчева и основателката на фестивала Петя Габровска.

В раздел Естрадна песен пяха деца и младежи от Дряново, Горна Оряховица, гр. Бяла, гр. Килифарево, гр. Опака, Търговище, Варна, Попово, Русе и Разград

По регламент участниците във фестивала в частта му за българска естрада можеха да изпълняват само песни от 60-те до 90-те години на XX век. Конкурсът се провежда в Дом на културата “Димо Коларов” гр. Попово веднъж на две години, с традиционно добра организация и професионално озвучаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *