Над 120 деца скачаха като Левски

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри вчера, 17 февруари, 27-мото издание на състезанието за скок от място „Левски скок” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Надпреварата за ученици до 7 клас е посветена на 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата и освен в ОУ”Васил Левски”-Разград се провежда и в голяма част от българските училища по света – съобщи неговият инициатор Здравко Душков. Състезанието се организира от ОУ”Васил Левски”с подкрепата на: Община Разград, „Млин 97”АД, „Агромакс инвест”, „Семпе 2”, ЕТ”Арко-Иван Пенев”, Севда Ламбрева, Огнян Обрешков, „Ветекс -4”ООД.

В приветствието си към участниците заместник-кметът Добрин Добрев пожела на състезателите да са смели като Апостола, чието прозвище „Левски” идва от това, че е скачал като лъв. Г-н Добрев призова малките състезатели да помнят и спазват родолюбивите завети на Левски, да продължат да участват и събитията, посветени на отдаване на почит към великото му дело, а в състезанието пожела да победят най-добрите.

След оспорвана надпревара, в която участваха над 120 състезатели от училища от Разградска област, победителите получиха медали с лика на Апостола, магнитчета с образите на Левски и Ботев, както и часовници с надпис „150 години безсмъртие”. Отличията им връчиха двама от изявените състезатели на СКЛА”Лудогорец”: европейският шампион на троен скок за юноши до 18 години Лъчезар Вълчев и призьорката в същата дисциплина от множество състезания Димана Захариева. В награждаването участваха и спортният експерт в РУО-Разград Николай Миланов и Здравко Душков.

Ето имената на победителите: 2 клас – София Йовкова и Мишел Друмев от ОУ”Васил Левски”-Разград; 3 клас – Бусе Ервин и Стилян Пейчев от ОУ”Васил Левски”-Разград; 4 клас – Божидара Янева и Георги Петров от ОУ”Васил Левски”-Разград; 5 клас – Алиса Кушчу и Мартин Сашев от ОУ”Васил Левски”-Разград; 6 клас – Максимилиана Михайлова и Венцислав Ангелов от ОУ”Васил Левски”-Разград; 7 клас – Алекса Николова от ОУ”Васил Левски”-Разград и Айтунч Алиев от ППМГ”Акад. Н.Обрешков”.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *