Малчугани засадиха билки, зеленчуци и цветя в ДГ”Приказка”

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим и експерти от отдел „Образование“ в Община Разград бяха гости на заключителното събитие по проекта „Цветна детска градина“, който ДГ“Приказка“ в Разград реализира по Националната програма „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина“. Това събощават от пресслужбата на местната управа.

123 са възпитаниците на ДГ“Приказка“, голяма част от тях отправиха музикални поздрави към гостите на празника в двора на градината. Детската градина е единствената в Разград, в която от 2020 г. с финансова подкрепа от Община Разград бе въведено обучение по метода Монтесори.

Директорът на ДГ“Приказка“ Румяна Ненова обясни, че с помощта на родители, педагогически и непедагогически персонал, приятели и съмишленици е изградена територия, където децата да формират знания, екологични убеждения и положително отношение към природната среда чрез обучение, труд, спорт и игра. По проекта „Цветна детска градина“ са отпуснати средства, с които са закупени разнообразни билки и зеленчуци, компостер за органични отпадъци, детска лаборатория, подходящи инструменти и пособия, нужни на децата и материали за облагородяване на вътрешния и външен двор в детската градина. Насипана е и подравнена пръст в двора на детската градина, засаден е райграс, храсти и цветя. С ентусиазъм и вълнение малките възпитаници на „Приказка” са прекопали обособените градинки, засадили са билки, зеленчуци и цветя, ежеседмично ги поливат и извършват наблюдения върху растителните видове. Съвместно със своите родители децата от групи „Звездици“, „Маргаритка“ и „Веселушко“ са направили къщички за птички. Те са поставени на дърветата във вътрешния и външен двор на детската градина.

Съдействие при оформянето на цветната, билковата и зеленчуковите градини са оказали служители в ОП“Паркстрой“.

След тържеството заместник-кметът Хабибе Расим и експертите от отдел „Образование“ имаха възможност да разгледат сътвореното от децата по проекта, както и средата, в която те се възпитават.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *