Започна почистването на рекламното пано, обозначаващо началото на жк „Орел“

Започна почистването и обновяването на рекламното пано, обозначаващо началото на жилищен комплекс „Орел“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Дейностите по почистването на високия 5,5 м. постамент извършват специалисти от „Енергомонтаж РР“-Разград и ОП“Паркстрой“, а на следващ етап с боядисването на буквите ще са ангажирани работници от Общинско предприятие „Паркстрой“.

Заместник-кметът Добрин Добрев и директорът на ОП“Паркстрой“ Николай Борисов извършиха оглед на стартиралите дейности по почистването и обсъдиха следващите фази от обновяването на рекламното пано.

Почистването започна със сваляне на напластената до 4-5 пласта боя от рекламното пано до естествения метал, като още в първите 2 часа от работата за това бе използван 1 тон и 200 кг. пясък. След приключване на тази дейност цялото пано ще бъде грундирано с антикорозионен грунд, който издържа 7 години и върху който може да се положи боя. След премахването на ръждата от всички букви от надписа ще се прецени кои от тях трябва да бъдат подменени с нови и кои могат да бъдат запазени. Последният етап от обновяването е боядисване на буквите, като дизайнът на надписа ще бъда обсъден допълнително.

Обновяването на рекламното пано е планирана за Община Разград дейност и е част от дейностите, които ръководството на местната управа извършва по подобряване на инфраструктурата в източната част на жк „Орел“, която не бе включена в ремонта за благоустрояване на квартала. Припомняме, че през последните две години в „Орел“ бе извършено и асфалтиране на голяма част от междублоковите пространства и паркинги.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *