Учени от 4 държави участват в научна конференция, организирана от Филиал Разград на Русенския университет

На 4 ноември 2022 г. в хотел “Лес” Филиал Разград на Русенския университет ще бъде домакин на традиционната научна конференция с международно участие под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето V”. Това съобщи научният секретар на конференцията доц. Цветан Димитров.

Този ежегоден научен форум се организира съвместно със Съюза на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН Разград, Ротари клуб – Разград и Дом на науката и техниката – Разград.

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат представени 2  пленарни и 24 секционни  доклада с актуална научна и производствена тематика от водещи специалисти от страната и чужбина.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на Русенския университет.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от Университети в София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Силистра и др. В работата на конференцията ще вземат участие  и учени от чужбина – Украйна, Молдова и Италия. С голяма част от тях преподавателите от Филиал – Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на фирмите от региона, работещи в областта на тематичните направления на научния форум.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *