Две жени и две момичета откраднали с колички оловни платна за ремонта на джамията, хванаха ги

Две жени и две момичета са откраднали оловни платна за ремонта на джамията „Ибрахим паша“ – става ясно от информация от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Оттам съобщават, че сигнал за посегателство върху строителни материали от обект в ремонт в центъра на Разград е получен на 21 април. Фирмата-изпълнител на ремонтните дейности уведомила Районното управление в Разград, че от обекта са задигнати покривни платна от олово с тегло около 700 кг. В хода на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на кражбата и голяма част от оловните листи, с които трябвало да бъде покрит куполът на джамията. Автори на деянието са четири жени на 40, 39, 17 и 16 години от Разград. Инкриминираните вещи са върнати на фирмата – жалбоподател.

По случая се води проверка по чл.194 от Наказателния кодекс. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Разград24/7 научи, че кражбата е извършена с помощта на колички, четирите извършителки, които са две майки с дъщерите им, били ангажирали с престъпната си дейност в продължение на няколко нощи. Откраднатото предавали за вторични суровини. Жените досега не са имали криминални прояви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *