За седмица 11 коли с прекратена регистрация заради водачи без книжки, пияни или дрогирани шофьори

Пътна полиция

788 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 2 до 8 май 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 264 фиша и 90 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са 11 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на единадесет моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет от тях – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

В хода на проведената полицейска операция от 21 април до 8 май са проверени 3254 превозни средства и 4090 лица. Установените нарушения на скорстните режими са над 1100, от които 530 в населените места. За неспазване на пътни знаци и маркировка, използване на мобилни телефони по време на шофиране, липса на обезопасителни системи и колани, неправоспособност на водачи са съставени над 750 фиша и 205 акта. От 4 май стартира специализирана операция по безопасност на движението „Алкохол и наркотици“ по линия на ROADPOL, която обхваща дните до 10 май. До момента са проверени над 260 водачи, от които девет са засечени да шофират след употреба на алкохол.

 

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *