В сряда приключва 13-тото издание на Ученическа волейболна лига в Разград

В сряда приключва тазгодишното издание на Ученическа волейболна лига в Разград – съобщи организаторът на турнира Здравко Душков.

Първенството, което се провежда единствено в Разград за 13-та поредна година, е под патронажа на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев с активното участие на учителите физическо възпитание и спорт Сашо Панчев, Красимир Кръстев, Маргита Терзиева, Милена Стоянова, Валентин Стефанова, които подготвят отборите юноши 8-10 и 11 -12 клас и 8-12 кл. девойки на НПТГ„Шандор Петьофи“, ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“, ППМГ„Акад. Н. Обрешков“,ПГИ„Робер Шуман“.

Надпреварата се провежда в новата спортна зала на ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“, предоставена от ръководството на училището, където има и трибуни за публика.

Настоящото първенство е с изравнени възможности, а срещите до този момент са много оспорвани, което личи и от резултатите.

Най-оспорвана бе срещата на юношите 11-12 клас между отборите на ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“ и НПТГ„Шандор Петьофи“. За да се определи победителят, се наложи тайбрек, където момчетата на Сашо Панчев победиха и крайният резултат е 3:2 гейма.

Другите резултати в тази група ППМГ-ПГИ 3:1, ПГИ-ПГПЧЕ 3:0, НПТГ-ППМГ 0:3. Победителят в групата ще се реши в понеделник, 18 април в оставащите 2 срещи между отборите на  ПГПЧЕ – ППМГ и ПГИ – НПТГ.

Също оспорвана е битката за първото място е и при девойките след изиграните 2 срещи: отборът на ПГПЧЕ победи ПГИ, който отбор загуби и от ППМГ. Остава да се изиграе финалът в групата: ПГПЧЕ – ППМГ.

В понеделник, 18 април, от 14:00 ч. започват и срещите на юношите 8-10 клас на двете гимназии.

Първенството приключва в сряда, 20 април, към 16:00 ч., след което ще е и награждаването на отборите с купи, а най- добрите ще получат медали и подарък книгата „Душевна ектения“ на наскоро починалата разградска поетеса Любка Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *