Пет медала за лудогорската борба от първенството за юноши и девойки, Фатме Шабан – шампион за осми път

Общо 5 медала спечелиха клубовете по борба от Разградска област на  проведеното в края на седмицата Държавно лично-отборно първенство за юноши и девойки по борба, в което взеха участие над 40 клуба. Лудогорието бе представено от състезатели от три клуба: „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, „Кубадън“ гр. Лозница и „Зекерие Гючлю“ с. Самуил.

Най-силно бе представянето на състезателите на СКБ„Лютфи Ахмедов“-Разград, които са и ученици на Спортното училище в града.

С шампионска титла на България в категория до 59 кг. при девойките след 3 убедителни победи за пореден път се окичи Фатме Шабан. За нея в това е 8-ма титла и 2-ра за тази година при девойки, с което затвърждава доверието към нея на националните селекционери, както на девойки, така и при жените. Личен треньор на Фатме Шабан е Дениз Хамид.

След две победи с бронзов медал в категория 68 кг. при девойките се окичи Мелиса Ярадан.

Също бронзов медалист е Хюсеин Динчер, който след малшанс при юношите на полуфинала след 3 победи и 1 загуба пропусна възможността да е шампион за втори път тази година.

По един бронзов медал спечелиха представители на другите два лудогорски клуба, участвали в първенството.

След 3 победи и 1 загуба на трето място в категорията си е Гьокденис Шукриев от СК по Борба „Кубадън“ гр. Лозница.

След дълга пауза новоучреденият клуб в с. Самуил „Зекерие Гючлю“ набира бързи темпове и след успехите при момичетата сега има и трето място в кат. 78 кг. при девойките, спечели го Юркие Ферад.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *