Баскетболният сезон за “Вълци-Разград” започна успешно за 14-годишните момичета и момчета

Баскетболният сезон стартира със серия от мачове за Вълците и нови възможности децата в Разград да играят качествен баскетбол – съобщават от СКБ”Вълци-Разград”.
Тази година клубът се състезава в държавните първенства с 12 отбора в 7 възрасти при момичета и момчета.
Отборите до 14 години очакват да срещнат силни съперници в Елитна група Изток. В събота в Русе момичетата до 14 години показаха добра игра и отлична спортна форма, като записаха първа победа срещу традиционно труден противник – домакина Дунав Русе 2016 – с 66:46 точки.
В другата Елитна група в неделя момчетата гостуваха на Берое в Стара Загора, където със силна игра във втората част на мача грабнаха победата със 71:52 точки. “И двата ни отбора в Елита победиха силни съперници от именити школи, поздравявам състезателите ни за прогреса и добрата спортна форма!” – коментира председателят на клуба Пенко Велчев.
Дебют направи и най-новият отбор на “Вълци-Разград” – юноши до 17 години. В първия си мач в петък момчетата отстъпиха на отбора на Стар баскет Варна с 83:19 точки. Във втория не можаха да се противопоставят на далеч по-опитния отбор на Шумен и загубиха със 107:25 точки.
“Благодарим на всички родители, дарители и приятели на баскетбола, които ни подкрепят и се радват на успехите ни. Специални благодарности на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, заедно с които вече пета година работим, за да привличаме все повече деца от различни възрасти от целия град да играят баскетбол и да живеят активно!” – заяви още Пенко Велчев.
От клуба канят всички желаещи деца от 1 до 3 клас да се запишат в школите в ОУ “Васил Левски”, ОУ “Никола Икономов”,” ОУ “Ив.С.Тургенев”. Добре дошли са и всички останали деца, като при желание, всеки може да се свърже с клуба във Фейсбук за уточняване на график за тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *