Спортното училище с нов директор

Заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес с Началника на Регионално управление на образованието-Разград Ангел Петков и с новия директор на Спортно училище-Разград Дениз Хамид.Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

По-рано през деня Дениз Хамид бе представен в новата си длъжност от г-н Петков на колектива на учебното заведение. Дениз Хамид ще е временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс за поста. Длъжността бе овакантена, след като предишният директор Иван Илиев се пенсионира.

Заместник-кметът Добрин Добрев пожела успешна работа на новия училищен директор и го увери, че има подкрепата на Община Разград в амбициите си за развитието и надграждането на постиженията на Спортно училище-Разград. Дениз Хамид представи част своите идеи за развитието на училището. Той има намерение да надгражда както по отношение на тренировъчните дейности, базата за които бе подобрена поетапно, така и по отношение на образователния процес. Според него е важно родителите на талантливите спортисти в региона да знаят, че в Спортно училище-Разград децата им се подготвят за високи спортни постижения, но и учебната част не е на заден план. Учениците получават същите знания и покриват държавните образователните стандарти, както своите връстници в другите учебни заведения. Част от шампионите са отличници и в спорта, и в училище, най-яркият пример в момента е 17-годишната пълна отличничка Фатме Шабан – шампионка по борба, чийто личен треньор е Дениз Хамид.

Учениците в Спортно училище-Разград са 117, приемът е от 8 клас, развиват се три вида спорт – борба, бокс и футбол, но новият директор има амбиции да добави и други спортове.

Дениз Хамид е на 35 години. Многократен републикански шампион по борба, два пъти медалист от Европейско първенство, има и пето място на Студентска олимпиада.    Завършил е Спортно училище „Васил Левски“-София, а след него – Националната спортна академия. През 2010 г. завършва и Стопанска академия „Димитър А.Ценов“-Свищов, магистър по финанси и финансов мениджмънт. От 2008 г. до 2010 г. е треньор в Спортно училище-Разград, от 2010 до 2013 г. – главен експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Разград, Търговище и Шумен. От 2013 г. досега е треньор в Спортно училище-Разград, подготвил е много републикански шампиони, освен Фатме Шабан сред изявените състезатели, на които е бил треньор, са: участниците в Световни първенства Мустафа Мозак и Хюсеин Бекир, медалистът от Балканиада Хамди Басри и други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *