Разградчанин крал сребърни лъжички и съдове във Варна, в ареста е

Съд

По искане на Районна прокуратура – Варна бе задържан рецидивист от Разград, извършил кражба на скъпи сребърни съдове от магазин във Варна. Това съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

31-годишният Н.К., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Варна за кражбата на скъпи сребърни съдове от магазин във Варна, извършена в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан. Той е наркозависим и чрез кражби си набавял средства за закупуване на наркотични вещества. Мъжът е от Разград и няма постоянен адрес във Варна.

На 5 май 2021 г., Н.К. влязъл в магазин за бижута и часовници в центъра на Варна и извършил кражбата на сребърна чаша, инкрустирана със скъпоценни камъни, и четири сребърни лъжички. Няколко дни по-късно, на 13 май, отново влязъл в същия магазин и отново извършил кражба на сребърни съдове. Откраднатото той продал в заложна къща.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

 

 3,520 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *