В петък се открива Националната изложба „Лудогорие“

В навечерието на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – в петък в Разград ще бъде открита Националната изложба „Лудогорие“. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Над 400 творби на 280 автори са изпратени за участие, комисия с председател Любен Генов, който е и председател на Съюза на българските художници, е селектирала за участие в експозицията 250 творби – живопис, графики и скулптури  – на 151 автори. Комисията е определила и носителите на общо пет награди, които ще бъдат обявени на откриването на изложбата в 11,00 ч. на 21 май. На откриването в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ ще бъде представен и каталогът с участващите творби.

Изложбата се организира от Художествена галерия „Проф. Илия  Петров“, Община Разград и Съюза на българските художници. През 2021 г. се навършват 50 години от първото издание, което се е провело през 1971 г. Първоначално изложбата се е провеждала през 4 години, за 27 години е прекратено провеждането й, възстановена е през 2013 г. като новата периодичност е на всеки 2 години.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *