Пролетен спектакъл представиха пред родители и гости децата от ДГ”Детелина”

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на пролетен спектакъл в ДГ“Детелина“ снощи – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Малчуганите от четвърта подготвителна група „Плодчета“ представиха възстановка на пролетните празници от традиционния български календар и бяха аплодирани както от родителите си, така и от официалните лица: заместник-кмета Хабибе Расим, главните експерти в отдел „Образование“ в Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова, заместник-директора на ОУ“Отец Паисий“ Веселина Панова.  В спектакъла участваха и две деца от ОУ“Отец Паисий“.

Той е подготвен от учителките Здравка Тасева и Анка Петкова, учителката по народни танци Диана Атанасова и учителят по музика Адриян Маджаров.

За чудесните си изпълнения малките изпълнители бяха поздравени от директора на градината Недялка Цанева и от заместник-кмета Хабибе Расим. Г-жа Расим се обърна към педагозите с пожелание да продължат със същото вдъхновение да се трудят за прекрасните деца в градината, а и на тях, и на децата и техните педагози в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница пожела здраве, мир и благоденствие, да тачат и милеят за обичаите и да ги предават от поколение на поколение. От името на Кмета Денчо Бояджиев заместник-кметът Хабибе Расим подари саксийно цвете на директора на ДГ“Детелина“, а от отдел „Образование“ подариха книгата „Празничния календар на българчето“.

Още снимки можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 5,053 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *