Пролетен спектакъл представиха пред родители и гости децата от ДГ”Детелина”

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на пролетен спектакъл в ДГ“Детелина“ снощи – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Малчуганите от четвърта подготвителна група „Плодчета“ представиха възстановка на пролетните празници от традиционния български календар и бяха аплодирани както от родителите си, така и от официалните лица: заместник-кмета Хабибе Расим, главните експерти в отдел „Образование“ в Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова, заместник-директора на ОУ“Отец Паисий“ Веселина Панова.  В спектакъла участваха и две деца от ОУ“Отец Паисий“.

Той е подготвен от учителките Здравка Тасева и Анка Петкова, учителката по народни танци Диана Атанасова и учителят по музика Адриян Маджаров.

За чудесните си изпълнения малките изпълнители бяха поздравени от директора на градината Недялка Цанева и от заместник-кмета Хабибе Расим. Г-жа Расим се обърна към педагозите с пожелание да продължат със същото вдъхновение да се трудят за прекрасните деца в градината, а и на тях, и на децата и техните педагози в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница пожела здраве, мир и благоденствие, да тачат и милеят за обичаите и да ги предават от поколение на поколение. От името на Кмета Денчо Бояджиев заместник-кметът Хабибе Расим подари саксийно цвете на директора на ДГ“Детелина“, а от отдел „Образование“ подариха книгата „Празничния календар на българчето“.

Още снимки можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *