Представиха нова книга в библиотеката

Иваничка Маджарова представи новата си двуезична книга „Открехната душа” в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Събитието се случи във вътрешния двор на храма на книгата, на открито, съобразно противоепидемичните мерки имаше и разстояние между столовете на гостите на премиерата. А те бяха участниците в ЕКРА – Международната есперантска среща „Абритус – 2020”, която е инициатива на ЕДК”Д-р Иван Кирчев”-Разград, Есперантско дружество „Д-р Л.Заменхоф”, РБ”Проф. Боян Пенев” и Общество на писателите в Разград. Тази година заради световната пандемия в срещата няма международно участие, но традицията бе спазена и любителите на словото на есперанто споделиха впечатления от творческите внушения на новата книга с разкази на Иваничка Маджарова.

Срещата бе открита с изпълнение на творба на д-р Заменхоф, а официалното приветствие към гостите бе от председателя на Есперантския дом на културата в Разград Димитрина Катева. Тя благодари за жеста на уважение от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, който изпрати цветя за авторката на новата книга.

Две млади дами поздравиха гостите на срещата с музикални изпълнения. Габриела Маринова и Савина Георгиева са възпитанички на Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева.

 

 

 

 790 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *