Община Разград постави експериментално в различни квартали 5 контейнера за стари дрехи и обувки

Община Разград постави експериментално 5 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на града. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Пробният период на действие е един месец.

Съдовете бяха доставени от фирма „М-ТЕКС Рециклиране на текстил“ООД – Габрово.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от отдел „Опазване на околната среда“ присъства на инсталирането на контейнерите. За тази цел бяха избрани комуникативни места в различни квартали, за да имат достъп до тях всички, които проявяват интерес към рециклирането на стари дрехи, обувки и чанти.

Първо бе поставен контейнер в жк „Орел“, той е на паркинга до „Т маркет“ и печатница „Разград Полиграф“. Съдове има и: на паркинга на Средношколското общежитие в посока площад „Ларго“; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом, както и до Обръщалото в квартал „Водна централа“.

Върху металните контейнери има ясни и подробни надписи какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, те трябва да са поставени в добре затворени торби.  Указано е и как точно се изхвърля торбата с текстилни отпадъци.

По време на тестовия период контейнерите ще се изпразват от представители на фирмата веднъж седмично.

 

 

 3,561 total views,  4 views today

One Reply to “Община Разград постави експериментално в различни квартали 5 контейнера за стари дрехи и обувки”

  1. Браво, най-после едно добро попадение. Бях решила, че общината все още е далеч от съвременните си функции – да прави живота на своите данъкоплатци по, по..Сега ако има и къде да оставяме стари Ел.уреди и комп.техника, ще се придвижим поне две крачки напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *